Doorgaan naar hoofdcontent

Theo²

Eind maart vroeg manlief of ik voor hem eens een Theo wou maken met korte mouwen (sorry Jani). Ik volgde eind vorig jaar een workshop Theo voor mannen bij Madeline De Stoffenmadam en dankzij de deskundige hulp van nononsonsmom An, wist ik dat ik zonder problemen een hemd zou kunnen maken dat perfect past. Ik vond bij Madeline de Stoffenmadam nog de cotton lawn met de palmbomen uit een van de vorige See you at six collecties. Aangezien manlief af en toe naar exotische bestemmingen op congres gaat, en die cotton lawn een heel luchtig stofje is, kocht ik ook een lapje van de mooie dyna blauwe cotton lawn uit de lente collectie van See you at six. Ik beloofde mijn man plechtig dat hij de twee hemden zeker zou kunnen meenemen op onze vakantie in augsutus.

Half juli besefte ik dat ik mijn belofte nog niet was nagekomen. Ik schoot dus in actie en ging van start met de palmbomen. Het patroon lag gelukkig al klaar, dus daar had ik geen werk meer aan. Enkel het knippen van het voorpand vereiste nog wat denkwerk, want die palmbomen moeten dus mooi overenkomen he ;-). Aangezien zijn eerste Theo als gegoten zit, deed ik dezelfde aanpassingen als voorheen: Ik legde geen plooi in het rugpand, maar gebruikte rugnepen, die ik verlengde tot in de zoom. De mouwen versmalde ik een heel klein beetje, en ik gebruikte opnieuw de ronde zoom. Aangezien mijn man niet houdt van frullekes, heb ik geen werk met borstzakken, paspel in de rugpas of de mooi afgewerkte driehoekjes. Een hemd met korte mouwen zit dan nog eens veel sneller in elkaar dan een hemd met lange mouwen en dus stond Theo 1 op enkele avonden in elkaar.

De foto's van Theo 1 zijn genomen tijdens een wandeling op de Campo Dei Fiori in Varese. Minder geschikt voor kinderen (zeker kinderen in een buggy) maar toch zeker de moeite waard:En nog even een detail-foto van de mooi overlappende voorpanden: 


Op naar Theo nummer 2. De grootste moeilijkheid bij deze Theo bleek de goede kant van de stof van de slechte kant te onderscheiden, maar ook deze Theo mooi op tijd in elkaar.Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier
Patroon: Theo, Zonen09


Zelf ben ik ongeloofelijk fan van Theo nummer 1, al is deze misschien minder geschikt om te gaan werken. Gelukkig worden we deze zomer ook in het weekend verwend met fantastisch weer. Welke heeft jullie voorkeur?


Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …

Let's stick together: Zak eens lekker door