Doorgaan naar hoofdcontent

Geen pup is te klein, geen klus is te groot

Paw patrol. Ik heb er hier eentje rondlopen die grote fan is van die hondjes. En wat is er nu leuker dan rondlopen in kleren met je idool op? Juist ja, rondlopen in een outfit met je favoriete hondjes die 'mama maakt heeft'. Toen De Stoffenmadam deze vrolijke en hulpvaardige hondjes in huis haalde, klikte ik dan ook meteen twee stofjes in mijn winkelmandje. En hoewel de zoon razend enthousiast was, bleven die stofjes toch een hele tijd in de naaibak liggen. Geduld is een mooie deugd (dat probeer ik hem toch te leren).

Nu de herfst al in het land is, werd het ook tijd om zijn kleerkast te voorzien van een nieuwe lading warme kleertjes. Ik dook in mijn naaibak, en viste er zo'n paw patrol stofje uit. Ik had het stofje gekocht voor een vestje met kap, maar moest nog op zoek naar een goed patroon. De Stevie Hoodie uit een oude editie van La Maison Victor leek me wel geschikt.


Het naaien ging niet zonder slag of stoot. Het begon al met de zakjes die verwerkt zijn in een naad tussen het voorpand en het zijvoorpand. Normaal vind ik de werkbeschrijving van La Maison Victor altijd zeer duidelijk, maar hier was ik toch even het Noorden kwijt. Ik was aan het knoeien met het voorpand tijdens het open naaiatelier bij Madeline, en gelukkig schoot Nancy mij te hulp. Uiteindelijk maakte ik de zakjes zeker niet volgens de werkbeschrijving, maar het lijkt toch op wat het zou moeten zijn.Het freestylen was nog niet gedaan. De uitleg in het boekje klonk eerder als Chinees, dus ik volgde de werkbeschrijving van een ander vestje met rits. In plaats van eerst de binnenkap en buitenkap aan het vestje te naaien, zorgde ik er eerst voor dat de rits en het voorpandbeleg op zijn plaats kwam. Daarna bevestigde ik de buitenkap aan het vestje, om vervolgens met de binnenkap het vestje mooi af te werken.


Hoewel ik meestal heel tevreden ben van de pasvorm (én de werkbeschrijving) van La Maison Victor, vind ik de Stevie Hoodie niet helemaal geslaagd en denk ik niet dat er ooit een Stevie Hoodie in een grotere maat komt. Hoewel de lengte wel goed valt, vind ik het vestje nogal ruim zitten voor mijn zoontje. En zelf is hij, jammer genoeg, ook niet onverdeeld fan van dit vestje. Gelukkig zijn kinderen creatief, en dus heeft zoonlief beslist dat ook Bever een vestje moet dragen, nu de herfst in het land is.


Stof: Madeline de Stoffenmadam, Lier
Patroon: Stevie Hoodie, La Maison Victor 6/2015

Gelukkig is er nog een restje Chase stof, en is er ook nog het tweede paw patrol stofje. Hopelijk scoor ik daarmee beter.

Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Ik zag 'm al op IG, maar hier mis ik je fotootjes wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, foutje van de firma ;-) Ik dacht dat deze namiddag nog tijd te hebben om de foto's op te laden, bleek dat de post deze ochtend al online ging.

   Verwijderen
 2. Jammer dat het deze keer niet zo'n succes was maar bever is wel mooi gekleed. Op naar een volgend projectje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …

Let's stick together: Zak eens lekker door