Doorgaan naar hoofdcontent

Let's stick together: Zak eens lekker door

Joehoe! 't Is weer zover. Marjolein organiseert ook deze maand een leuke Let's stick together blogtour met als thema 'Zak eens lekker door'. Toen ik las dat Marjolein er een handtassenmaand van wou maken, wist ik meteen waarover mijn blogbericht zou gaan. Zij die mij volgen op Instagram, konden immers al in mijn verhalen zien dat ik in augustus een Blanche maakte tijdens een workshop. Past dus perfect in het thema van deze maand. 

Hoewel ik de Blanche-workshop heel lang geleden al eens volgde, was ik toen niet helemaal tevreden van de tas. Ik had mij na die eerste workshop voorgenomen dat ik die tas nog wel eens opnieuw zou maken, maar ik durfde het niet aan om er in mijn eentje aan te beginnen. Toen er bij Madeline De Stoffenmadam een nieuwe Blanche workshop met Katrienette online kwam, twijfelde ik geen seconde. Mijn vorige workshopervaring bij Katrien was heel aangenaam, dus ik schreef mij onmiddellijk in. Ik moest en zou een mooie Blanche maken, en ik had er het volste vertrouwen in dat dit met de hulp van Katrien ging lukken. 

Deze keer koos ik voor een mooie botanical canvas, die ik kocht bij Babarum. Ook de voeringstof is een katoentje van bij Babarum. Het kurkleer is nog een restje van mijn Explorer tote en komt van bij Madeline De Stoffenmadam, en de gouden fournituren komen van bij K-bas.Net zoals bij de Explorer Tote, moesten er ook nu een paar voorbereidingen thuis getroffen worden. Dankzij Katriens handige handleiding, ging dit allemaal zonder probleem. Ook de workshop verliep heel vlotjes. Katrien nam de tijd om ons stap voor stap door de handleiding te leiden. Ze gaf ook extra tips die het assembleren van de tas vereenvoudigen en ze moedigde ons enorm aan bij het moeilijkste deel van de tas: het bevestigen van de zijpanelen in de buitenkant van de tas. Katrien haar tips werkten zó goed, dat mijn tornmesje er nogal werkloos bij lag. DANKJEWEL KATRIEN! En voor diegene die nog geen workshop bij Katrien gevolgd hebben, een workshop bij haaris echt een geweldig leuke en leerrijke ervaring*!En tijdens mijn vorige workshop overwon ik mijn rivettenvrees, dus nu klopte ik die dingen daar vol zelfvertrouwen in. 


Als extraatje voorzag ik ook een lange riem om de tas over mijn schouder te hangen. Altijd handig om je twee handen vrij te hebben, zeker als onze kleine kapoen vindt dat mama met twee handen zijn fietsje moet duwen.

Patroon: Blanche barrel bag, Swoon
Botanical stof: Babarum
Kurkleer: Madeline De Stoffenmadam, Lier


Benieuwd naar wat de andere dames maakten? Kijk dan snel even hier:
  

 * Dit is geen gesponsorde blog, maar gewoon gratis reclame voor de workshops van Katrienette, uit pure tevredenheid!

Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Oh ik ben jaloers op zo'n prachtige tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie tas in fijne stofjes! Jaloers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige tas. Die combinatie is een streling voor het oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik ben ook fan van dat kurkleer met blingfactor! Ik wil ook zo'n tas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige tas! Ik zou die rivettenvrees ook eens moeten overwinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalige zak! Echt leuke combinatie 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige tas. Dit patroontje spreekt me ook al erg lang aan. Enne, een tas maken zonder tornmesje? Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon exemplaar zeg, ik hou erg van de combinatie van het leer en de stof <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige tas en zo mooi gemaakt. TOP.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAAAAAAAAAW!
  Dat is echt een prachtexemplaar.
  Ik wil er ook 1!
  krukleer heb ik al. Nu alleen nog een bijpassend canvas, tijd en moed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze is echt prachtig! Moest je hem beu geraken, stuur maar door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amaai wat een mooie tas, die staat ook op mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …