Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique: Atelier Veritas

De derde Stik Belgique blogtour alweer. Deze keer, maakte ik voor het eerst een patroontje uit een van de naaimagazines van Atelier Veritas. Hoewel je je bij deze temperaturen kan afvragen of het nu wel lente dan wel herfst is, kan mijn herfstkleerkast nog wel een aantal extra sweaters gebruiken, en in Creatief Magazine, Nr. 12 staat een basispatroon voor een trui: de Lucille sweater.

Ik had ook nog een heel mooi lapje dyna bleu sweaterstof uit de See You at Six zomercollectie liggen. Deze is echt ideaal voor zo'n lekker gezellige trui. Hoewel ik volgens de matentabel tussen maatje 36 en 38 viel, knipte ik toch maar maatje 36. Ik voorzag wel een extra centimetertje naad, maar dat bleek volledig overbodig. Verder is de pasvorm heel goed: waar ik standaard vaak de lengte van het voor- en rugpand én de mouwen aanpas, is dat bij deze trui volledig overbodig.De foto's zijn genomen in ons huis, waar we de afgelopen negen maanden zwaar in gerenoveerd hebben. De keuken staat er sinds deze week in, en dit weekend was mijn taak dan ook om deze helemaal uit te kuisen en al terug te vullen. Pas 's avonds dacht ik er aan dat ik nog geen foto's had voor de blog, dus de kwaliteit van de foto's is niet optimaal. Foto's nemen bij het licht van een bouwlamp, is echt niet ideaal.


Mijn eerste patroontje dat ik maakte uit een Creatief Magazine van Atelier Veritas was alvast een succes. Hier wordt zeker nog zo'n trui gemaakt en ook de Leslie jurk en de Liz bomberjas uit dezelfde editie staan nog op mijn planning.

Patroon: Lucille sweater, Atelier Veritas
Stof en strijkapplicatie: Madeline De Stoffenmadam, Lier


Benieuwd naar de creaties van de andere Stik-Belgique deelnemers? Kijk snel even:


Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Wat een enorm leuke trui. altijd lastig een goed zittend model te vinden, maar deze staat je goed! De applicatie maakt het natuurlijk helemaal af ;)

  Succes met verbouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die applicatie is super leuk. Knap gedaan. 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Volgende stap in het proces: zelf met zo'n punch needle aan de slag gaan om zo'n applicatie te maken ;-)

   Verwijderen
 3. Mooie pasvorm inderdaad. En hartjes voor de lama <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Lama's zijn echt alom tegenwoordig vandaag de dag, dus toen ik deze zag, was ik onmiddellijk verkocht!

   Verwijderen
 4. Ik kocht nog nooit een Veritas boekje - al voldoende gerief in huis dat ik nu niet genaaid krijg, dus allesbehalve nood aan nog meer materiaal ;) - maar dit lijkt me een mooie sweater. Die patch maakt het hélemaal af <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik iets naaide uit een veritasboekje en ik ben er heel tevreden mee ;-), maar ik begrijp goed dat je zegt dat je voldoende hebt. Bij elke nieuwe editie van eender welk tijdschrift wordt mijn to sew lijstje steeds langer.

   Verwijderen
 5. een hele mooie! Ik maakte die vorig jaar ook al twee keer en volgde toen de matentabel waardoor ik één maatje te groot gemaakt had (nu weet ik dat dus), het enige nadeel aan dat boekje vind ik de drukke patroonbladen. Die patch maakt het inderdaad helemaal af en zo te zien naderen jullie verbouwingen ook hun einde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Die patroonbladen waren inderdaad best wel veel lijntjes, maar goed, eens je een goed zittend patroon hebt, kan je het blijven gebruiken he ;-)

   Verwijderen
 6. Heerlijke trui! Die lama maakt het zo af 😎 Wanneer is die housewarming daar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dat zal ergens in de loop van het voorjaar zijn. We hebben nog wel wat afwerkingswerk ;-)

   Verwijderen
 7. verbouwen, amai! Veel succes! Die sweater ziet er super zacht en comfortabel uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verbouwen... dat was echt ons slechtste idee ever! Maar goed, we zijn er bijna door en het (voorlopige) resultaat mag er wel zijn :-). En de sweater wordt volgens mij een van mijn favoriete stukken uit de kleerkast!

   Verwijderen
 8. Leuke trui en heel erg leuke lama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een toffe trui en die lama is echt geweldig! Lijkt me ideal om zowel thuis in de zetel te hangen als om gewoon elke dag aan te doen naar werk of eender waar! Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En gelijk heb je, ideaal voor een luilekkerdag, een (thuis)werkdag, of in dit geval, om keukenkasten in te laden.

   Verwijderen
 10. Amai die trui zit echt als gegoten! En die patch maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt heel leuk. Ik denk niet dat ik ooit al eens iets maakte uit het boekje van de Veritas. Moet ik eens verandering in brengen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …