Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique: Mme zsazsa

Stik Belgique nadert zijn einde: we zijn al week 4. Heel wat Belgische patroonontwerpers passeerden al de revue, en ook deze week is dit het geval. Deze week heb ik het over een dame die ik niet noodzakelijk volg om haar naaicreaties, maar voornamelijk om haar moestuin- en kookavonturen. Ik heb het over Mme ZsaZsa. Gezien de verbouwingen hun einde naderen, schakelen we daar een versnelling hoger, en is het naaisgewijs wat rustiger. Daarom ging ik voor een snel klaar projectje: het kleurpotlodenzakske. Iets wat ik al heel lang wou maken voor mijn zoontje, maar dat ik bleef uitstellen. Wat hou ik van blogtours die mij een schop onder mijn kont geven om dingen eindelijk te maken!De restjes van mijn allereerste Blanche-tas waren nog net groot genoeg om zo'n potloodzakske mee te maken. Ik volgde de handleiding van Mme ZsaZsa, maar ik vond toch dat er iets miste.Wat ben ik nu met kleurpotloden in een zakje dat ik gemakkelijk overal kan meenemen, als het kind dan geen papier heeft om op te tekenen? Ik snuffelde wat rond op het wereldwijde web, maar ik vond niet onmiddellijk iets dat een compact zakje combineerde met een papiervakje. Ik gebruikte mijn eigen creativiteit dan maar, en voegde een extra zakje toe: in plaats van het reepje stof waar je de potloden moet insteken rechtstreeks op de achterkant van het kleurpotlodenzakske te stikken, nam ik nog een extra lapje stof dat een vijftal centimeter minder hoog is dan de achterkant van de potloodrol. Daarop stikte ik mijn reepje stof voor de potloden vast. Op die manier, maakte ik dus een extra vakje, waar A4-papier netjes in past.
Patroon: Potlood-rol van Mme ZsaZsa + eigen toevoegsel
Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier

Ook benieuwd naar de andere Belgische creaties?Naaisdrovje!
Leentje
Reacties

 1. Wat slim om er een papier-vakje aan toe te voegen. Knap gedaan. 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. En de zoon is er superblij mee, meer moet dat niet zijn he ;-)!

   Verwijderen
 3. Leuk! Als het kind maar blij is 😉. Schattig stofke ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof. Wil ook al lang zoiets maken om te kunnen meenemen. Maar lijkt me zo een werkje :-) blijf het uitstellen. Deze is heel mooi gemaakt, ik zet het hier ook terug op de to SEW lijst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik zou zeggen: gewoon eens aan beginnen. Bij mij viel veel van het werk al weg omdat ik onderaan gewoon een doorlopend lapje stof heb gebruikt in plaats van per potloodje een reepje stof in de kleur van het potloodje (zoals Mme Zsa Zsa dat doet).

   Verwijderen
 5. Owla! De naaipieten van de Sint kregen er direct veel inspiratie bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gevonden om ook het papier mee te nemen. Tof stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik leerde naaien (nja, niet echt, want zo uitgebreid was haar uitleg niet) door Mme Zsazsa, dus ik was ervan overtuigd dat er een rok zou komen #schaterlach. Dit naaisel is zo mogelijk nog beter, want het zal heel wat verveling tegengaan én je hebt onmiddellijk papier bij. Slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik herinner me mijn eerste rokje alsof het gisteren was... Bij het omzomen lag mijn stof niet goed, en dus had ik mijn rokje dichtgestikt... Beginnersfoutje ;-) Maar 't is allemaal goed gekomen en dat kleurpotlodenzakske wordt hier in ieder geval veel gebruikt.

   Verwijderen
 8. Dat papiervak is zo een slim plan! Misschien moet ik de oude zakjes hier eens vervangen door nieuwe met een papiervak erbij!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …