Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique: niet 1, 2 maar 3 Belgische patroonontwerpers in de bloemetjes

Het is gebeurd: ik naaide eindelijk iets voor een kleine prinses. Jawel, je leest het goed! Ik maakte iets voor een meisje. Mijn nicht beviel onlangs van haar derde kindje, en mijn man is peter. Stiekem had ik gehoopt dat ze van een meisje zou bevallen, zodat ik eindelijk ook aan de slag kon met al die schattige patronen voor meisjes die beschikbaar zijn. Helaas pindakaas, want het werd een jongen. Niet dat ik hem niet ga overladen met leuke naaisels, maar naaisgewijs had ik een duidelijke voorkeur voor het geslacht. Gelukkig heeft mijn man zijn petekind nog een broer én een zus, die natuurlijk ook een pakje moeten krijgen als ze grote broer/zus worden.

Oktober nadert zijn einde, en dus doen we nog een laatste keer van je Stik Belgique. Dat ik een kleedje wou maken voor de grote zus, dat was vanzelfsprekend, maar welk patroon zou ik gebruiken? In meisjespatronen ben ik niet echt thuis. Ik snuffelde wat rond en kwam uit bij de Isa-jurk van Bel Etoile. Ik liet de color block achterwege, en ging voluit voor een rimpelrokje. Dankzij Inge, de nicht van mijn man, kwam ik op het idee om nog een haarstrikje te maken met het gratis patroon van Smospotten en snoesjes (patroonontwerper nr. 2).

Patroon: Isajurk - Bel Etoile
Haarstrikje - Smospotten en snoesjes
Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier


En oh ja, ook de grote broer kreeg een zelfgemaakte trui. Voor hem naaide ik de Leather Sweater, uit een van de eerste edities van La Maison Victor. Ik weet het, La Maison Victor kwam deze maand al eens aan bod, maar goed, het is ook de derde Belgische ontwerper die ik in deze blogspot in de bloemetjes zet, dus wat mij betreft, vind ik wel dat ik geslaagd ben in mijn opzet om elke week een andere patroonontwerper in de bloemetjes te zetten.

 Patroon: Leather Sweater, La Maison Victor
Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier

Benieuwd wat de andere dames voor deze laatste week van Stik Belgique naaiden? 


Tot slot wil ik aan het einde van Stik Belgique nog graag eventjes Marjolein bedanken. Ik vind dat dus G E W E L D I G dat ze maand na maand haar schouders zet onder Let's stick together, en dit jaar voor de tweede keer op rij van oktober een Stik Belgique-maand maakt. Dankzij blogtours als deze, heb ik al heel veel leuke blogs ontdekt, en het is voor beginnende bloggers, zoals ik, ook ontzettend leerrijk. Dus Marjolein, een welgemeende dankjewel, en ik hoop dat er nog veel fantastische blogtours zoals deze mogen volgen!

Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Mooie jurk en mooie sweater. Leuke cadeautjes om te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je! Zelf gemaakte pakjes zijn toch zoveel leuker om te geven, niet?

   Verwijderen
 3. Die cadeautjes zullen wel goed aangekomen zijn.
  Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo leuk :) Fan van de drie naaisels :)
  Als je nog eens nood hebt aan meisjesnaaisels: voel u vrij die van mij rot te bederven :) Ze kregen nog geen isadress van mij :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal fan van de dino trui! Die van mij zouden ook onmiddellijk zo eentje willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Hij viel bij de ontvanger ook heel erg in de smaak ;-)

   Verwijderen
 6. Wie zou nu niét blij zijn met die cadeautjes. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke cadeautjes! Dat strikje maakt het af! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …