Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique: Ode aan Sharon en haar team

In oktober organiseert Marjolein traditioneel Stil Belgique. Elke week een blogtour waarbij de Belgische patroonontwerpers in de bloemetjes worden gezet. Deze week breng ik een ode aan Zonen 09. Dat ik als mama van een zoontje fan ben van de patronen van Zonen 09, zal niemand verbazen. Stuk voor stuk pareltjes, die Zonen van Sharon, en stuk voor stuk met een handleiding waarbij er nauwelijks nog iets mis kan gaan. Voor deze tweede week van Stik Belgique, haalde ik een van mijn all time favorites boven: een hemd voor jongens, ofwel Theo.

In plaats van een “klassiek” hemdje in katoen te maken, ging ik voor een Theo uit tricot, zoals zij zo graag doet. Het tweede paw patrol stofje dat ik nog had liggen, bleek net voldoende te zijn voor een Theo in G. zijn maat.


Ik ging voor de versie met lange mouwen, zonder al te veel fantasietjes: geen hoekjes, geen paspel, geen borstzakje, geen rugplooi. Omdat ik ging voor een versie in tricot, liet ik de mouwsplit ook achterwege. De plooitjes onderaan de mouw, heb ik wel behouden, maar dat blijkt toch overbodige luxe te zijn. De volgende keer dat ik een theo in tricot maak, zal ik deze dus ook weglaten.


Een hemdje maken staat ook quasi onlosmakelijk verbonden met het maken van knoopsgaten. In tricot deed ik dat dus nog nooit. Ook nu heb ik kam snaps gebruikt om dit te vermijden. Voor katoenen hemdjes, vind ik dat die kam snaps prima hun ding doen. Voor tricot, moet ik zeggen dat ik toch niet helemaal gelukkig ben met die drukknoopjes. Ze gaan heel moeilijk open en dicht, en ik ben bang, dat ik vroeg of laat de kam snap door de stof zal trekken, zoals al eens gebeurde bij een omkeerbare Ole. Als iemand de ultieme tip heeft om dit te vermijden, lees ik het graag, en anders waag ik mij de volgende keer toch maar eens aan knoopsgaten in tricot ;-).


Ik ben echt fan van de Theo in tricot. Dat ziet er zo mooi uit als een Theo in katoen, is toch wat specialer dan een gewone T-shirt en zit ook nog eens geweldig comfortabel. En G. is ook heel erg enthousiast! Hem op foto krijgen is echter een ander paar mouwen. Meestal krijg ik enkel boze blikken, en zijn de foto's dus echt niet voor publicatie vatbaar. Selfies met de mama, to the rescue dan maar:Gelukkig had mijn man op de valreep meer geluk, en wou onze zoon dus wel lief lachen voor de foto (zelfs zonder tut):

 Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier
Patroon: Theo, ontworpen door het geweldige team achter Zonen 09


Benieuwd naar welke patroonontwerpers de andere dames in de schijnwerper zetten? Klik dan snel even door:

Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Ohhh... Dit is mega snoezig. 😍 Knap gedaan. 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Het is toch een toppatroon hé die Theo! Ooit vind ik wel eens een jongentje waar ik dat voor kan naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Theo blijft geweldig. En ook al maakte ik er al tientallen voor man- en zoonlief, een Theo maken blijft een uitdaging!

   Verwijderen
 3. Wow, paw patrol! :) Superleuke Theo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleine man is echt een minimatthiaske 😮 Ik steek bij kampsnaps in tricot steeds (openliggende) biais tussen de 2 lagen tricot... bij kruippakjes tussen de benen is dat DE oplossing en bij polos ook...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer zeker weten! En de deugenieterij heeft hij ook van zijn papa ;-). Bedankt voor de tip! Er ligt nog een wolfje geknipt voor G., zal ik daarbij al eens uittesten.

   Verwijderen
 5. Die gaat hij zekers veel dragen zo met Paw Patrol op

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk zal hij hier dol op zijn. geweldig stofje voor de kleintjes, met een mooi en zacht resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kan de volgende keer waar je de kamsnaps wil zetten een stukje vlieseline strijken op de achterkant of over heel het knopenpad. Zo geeft de stof niet mee en kan je makkelijker open en toe doen. Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Vlieseline zit nu al op het beleg, ik zal de volgende keer eens een iets zwaardere proberen en/of de twee kanten van het knopenpad bekleven met vlieseline ;-)

   Verwijderen
 8. Zo schattig! Daar zal je wel mee gescoord hebben bij de kleine man zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je ziet dat hij er blij mee is, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij PiekeWieke kocht ik kleine bolletje in een soort vlieseline maar dan zelfklevend... ideaal om de stof te verstevigen onder snaps :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook echt zot van Theo in tricot. Als ik ze met lange mouwen maak, vervang ik de onderkant van de mouw door die van Billie of Rocco, afhankelijk hoe breed ik ze wil!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …

Let's stick together: Zak eens lekker door