Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik Belgique was om de Lora nog eens te maken. Da’s echt mijn favoriete LMV patroon, maar omdat ik zoveel patronen nog nooit gemaakt heb, besloot ik om een nieuw patroon uit te proberen. De keuzestress sloeg toe: de Aster trui, de Odette top, de Solange jurk en de Harriet jurk staan al lang bovenaan mijn to-sew lijstje en geraken er maar niet af. Maar welke zou ik nu eerst maken?

Ik rommelde wat in mijn stoffenvoorraad, en vond nog een mooie lap See You at Six stof die groot genoeg bleek voor een Solange. Een lang gekoesterd lapje stof, dat eindelijk omgetoverd zou worden in een kleedje dat ik al heel lang wou maken. Ik zag al helemaal hoe het eindresultaat eruit zou zien en dus begon ik ijverig te naaien. Ik paste vrijwel niets aan: bij gebrek aan bijpassende rits, liet ik deze achterwege en aangezien de herfst in het land is, heb ik de mouwen ook een beetje verlengd.


Patroon: Solange, La Maison Victor (Editie 4/2017)
Stof: Madeline De Stoffenmadam, Lier

Het resultaat overtreft echt mijn verwachtingen. Dat jurkje zit als gegoten en zal de komende weken vaak uit de kast komen. Echt schandalig dus, dat de Solange zo lang op mijn to-sew lijst heeft gestaan. Misschien moet ik de rest van het jaar nog van je Stik Belgique doen om die andere LMV-toppers ook te maken. En dan heb ik waarschijnlijk nog tijd te weinig.

Wat is jouw favoriete La Maison Victor patroon? En welk patroontje staat er al lang op de to-sew lijst en geraakt er maar niet af?

Ik ben natuurlijk niet de enige die de Belgische ontwerpers deze maand in de kijker zet. Kijk snel even hier voor de creaties van de andere dames:
Naaisdrovje!

Leentje

Reacties

 1. echt een hele mooie, je staat er super mee! Bij mij geraakt de Harrietjurk maar niet van mijn to sew lijstje en mijn favorietje uit la maison victor is de pam top. Bij mij ook la maison victor om te starten op de blog vandaag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Delphine! Misschien moeten we samen eens aan die Harriet beginnen bij Nancy ;-)

   Verwijderen
 2. Amai, dat is super mooi. Ik dacht dat het stofje voor volwassenen te druk zou zijn, maar niets is minder waar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik moet eerlijk zeggen, het was wel even zoeken naar een geschikt patroon, maar ik ben heel blij met het resultaat.

   Verwijderen
  2. Dat begrijp ik wel. Maar het resultaat oogt mooi.

   Verwijderen
 3. Wohooooow mijn nichtje is een vamp op deze foto's 😎
  Staat je heel erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms heb je al eens een shop onder je gat nodig om iets leuks te maken hé... Heel geslaagd deze Solange, en de kleur staat je schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurk, staat je fantastisch. Ook de kleur staat je goed .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk jurkje in mooie kleur voor de herfst. Ga zo door, zou ik zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik doe mijn best om mijn to sew lijstje af te werken ;-)

   Verwijderen
 7. Mooie combinatie tussen stof en patroon! En die Solange, die staat hier precies ook al eeuwig op de lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat je heel goed :) Mijn favoriet is de June Dress :)
  En al eeuwen op mijn lijstje staat o.a. die Solange, ik probeer er deze maand ook werk van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Moet je zeker doen, als je de rits achterwegen laat, zit de solange zo ik elkaar!

   Verwijderen

 9. Dat gaat inderdaad een klassieker worden en veel uit de kast komen! Ik naai liever met de patronen van knip. Geen lmv fan sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, geen probleem! Ik zit bij knip vaak te knoeien met de beperkte werkbeschrijving ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Let's stick together: Zak eens lekker door