Doorgaan naar hoofdcontent

Ole(fant)

G. heeft een lievelingsvestje. Of beter gezegd: hij had een lievelingsvestje. Een omkeerbare Ole, met een effen blauwe stof aan de ene kant en een vrolijke olifantenstof aan de andere kant. U raadt al wat er gebeurde: G. groeide wel en het vestje niet, en dus moest de Ole vervangen worden. Gelukkig vond ik bij Madeline de Stoffenmadam, maanden voor die Ole niet meer zou passen, een waardige opvolger. Ik kocht opnieuw een stofje met olifantjes en een donkerblauwe sweaterstof, zodat ik het kind mooi op tijd een nieuwe Ole met olifanten kon maken.

Het plan was goed, de timing van de uitvoering net wat minder. Zijn oude Ole was te klein nog voordat de nieuwe Ole geknipt was. Hoog tijd dus om werk te maken van de vervanger. In november naaide ik af en toe een heel klein beetje aan dat vestje, maar hij was nog lang niet helemaal af. Gelukkig had ik deze week wat verlof om het vestje helemaal af te werken.


Omdat de olifantenstof een witte achtergrond heeft, leek het mij heel onwaarschijnlijk dat die ooit als buitenkant gebruikt zou worden. Daarom ging ik deze keer voor een niet-omkeerbare versie. Voor de erste keer maakte ik knoopsgaten in tricot. Bij Madeline vond ik de perfecte knoopjes in de vorm van een olifant.
Met het restje van de olifantenstof maakte ik nog een Sierra T-shirt uit La Maison Victor (Editie 1/2018). Die boothals brengt wat afwisseling in de t-shirts met ronde hals in zijn kleerkast, en ik vind het best nog wel schattig bij mijn driejarige.


Nu de Ole gemaakt is, is er weer 1,6 meter stof weggewerkt. Nog 5 meter opnaaien dit jaar, en dan is mijn doel bereikt

Naaisdrovje!
Leentje 

Reacties

  1. Echt een leuk setje. Je hebt nog een genoeg dagen over voor die 5m. Ik heb dat excel bestand trouwens ook gedownload, het staat klaar voor 2019

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och zo leuk :)
    Ik ontdek deze blog toevallig met die vorige te willen openen om het bestand te downloaden :)
    Je werkt inspirerend :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …