Doorgaan naar hoofdcontent

Let's stick together: Span de buikriem aan

De eerste let's stick together van 2019 is er meteen eentje die aansluit bij mijn persoonlijke naaimissie van 2019: stofjes opwerken. De opdracht was om enkel dingen te gebruiken die je al in huis had. Easy peasy, met een stoffenvoorraad als de mijne. Toen mijn zoontje met een briefje in de boekentas thuiskwam met de vraag om hem iets mee te geven in het thema robot, wist ik meteen wat ik zou maken. Ik wou een trui met een robot op.


De leather sweater uit een van de eerste edities van La Maison Victor lag hier al een tijdje geknipt in een restje stof van mijn sweater. Aangezien ik geen flockfolie in huis heb, gebruikte ik restjes stof om een robotje te maken. Als oogjes gebruikte ik kam snaps, en ook op de buik gebruikte ik deze knopjes. Ik gebruikte zelfs een roze kam snap, eentje die hier anders toch maar zou blijven liggen.Toen ik het robotje helemaal op mijn stof had gestikt, zag ik dat ik het het achterpand had vastgemaakt, in plaats van op het voorpand. Gelukkig was er nog genoeg stof over om een nieuw achterpand te knippen, en van het voorpand een achterpand te maken.Het kind kon in thema naar de klas, en wou zelfs laten zien hoe een robot beweegt ;-)Benieuwd naar wat de andere maakten?
Sewing à la carte, Girls in Uniform, Two Owlettes, Jongens toch!, Nathalie's Naaisels, Woohoo by Davina, Just Delphine, OOYAmadeKreATRIEN, The Needle Of Choice, Wilwarin Couture, Blogliesje, Gezien bij Justine, stokstaartjedoethetzo


Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Keischattig, kind én robot! Leuk gevonden om de robot met stofrestjes te maken, en die roze kamsnap past wonderwel in het geheel. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo leuk! je zoontje is schattig met zijn trui! Do the robot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig die robot bewegingen. Toch fijn hè als je zoiets kan laken voor je zoon. Gewoon helemaal uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, en dan vooral die lach op zijn gezicht als hij weeral iets zelfgemaakt krijgt. Ik smelt altijd een beetje weg dan.

   Verwijderen
 4. Die roze kamsnap zit goed verstopt! Een trui waar mijn zoontjes ook wel verzot op zouden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he! Niet moeilijk om te maken, en ik vond het best wel leuk om zo is een eenvoudige vorm op de trui te appliceren.

   Verwijderen
 5. cool! Moven als een robot is helemaal in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die robot met stofrestjes is eigenlijk veel mooier dan eentje met flockfolie! Heel tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waauw kei tof zo met die stofrestjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OH wat een tof idee! En zo schattig die foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oooh zo schattig!
  Hij is er duidelijk heel blij mee.
  En je bent ook helemaal geslaagd in de opdracht. Tot de kamsnaps toe: heel creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schatje! Je trui is ook erg goed gelukt, goed idee om stof voor de applicatie te gebruiken, dat houd ik in gedachte!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …