Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn tien-meter stof doel

Tien meter stof. Dat wou ik in de laatste twee weken van 2018 nog opnaaien. De planning was strak, maar...HET IS GELUKT!

Ik overtrof zelfs mijn doel en klokte af op zo'n 11 meter. Mijn naaisels in statistieken:

 • 6 Zonen09 naaisels, 3 La Maison Victor patronen
 • 2 stuks voor mezelf, 2 stuks voor manlief en 5 stuks voor de jongste telg van het gezin
 • 4 stofjes kwamen van bij Madeline De stoffenmadam, 2 kocht ik online bij De Stoffenkamer, eentje kwam van bij Babarum, de voering van mijn Vilette kocht ik bij Den Boom, en dan gebruikte ik ook nog een stofje dat ik ooit ergens in Nederland kocht. 
Aangezien ik al veel Theo's voor mijn man blogde, en de zoon meestal niet meewerkt bij het nemen van foto's, show ik vandaag mijn absolute favoriete damesjurk: De Lora. Ik maakte deze in de giraffen uit de zomercollectie van SYAS. Een absolute top combinatie, als je het mij vraagt. Buiten foto's nemen lukte niet echt gezien de weersomstandigheden, dus poseerde ik maar even bij de kerstboom.


Waarom ik die Lora zo geweldig vind? Simpel, de pasvorm is goed, dat kleedje zit enorm comfortabel, is geschikt voor zowat alle gelegenheden, het kleedje heeft zakken en ik ben gek van die halsuitsnijding.


Dan rest er mij nu nog één ding: ik wens jullie een fantastisch 2019, met eerst en vooral een goede gezondheid voor iedereen die je lief is, veel liefde en geluk en ten slotte niet te veel los-tornwerk!

Naaisdrovje!
Leentje

Reacties

 1. Niet teveel lostornwerk 🤣🤣🤣
  Proficiat met het halen van je doel 😎 Ik blijf het volgen 🤩

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je staat ook super met de lora! op naar vele metertjes in 2019 (zowel in als uit ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …