Doorgaan naar hoofdcontent

Over mij

 
Hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Ik ben Leentje, 27 jaar, gelukkig getrouwd met M. (sinds 2014) en mama van een zoontje, G. (°2015).

Ik ben een echte sew- en fabricaholic. Ik ben gebeten door het naaivirus in 2009 en geraak er (gelukkig maar) niet meer vanaf. In het begin naaide ik voornamelijk voor mezelf, maar tegenwoordig zijn mijn naaicreaties zeer divers: ik naai kledij voor mezelf, voor mijn man, voor mijn zoon, en natuurlijk ook voor al die kleine kindjes die in de familie en vriendenkring geboren worden. Heel af en toe, waag ik mij aan een handtas, maar wat betreft werken met tassenstoffen en het plaatsen van al dat handtas-specifieke materiaal (rivetten, magneetsluitingen,…) ben ik nog een absolute leek.

Ik weet dat er een overvloed is aan ontzettend leuke naaigerelateerde blogs. Ik haal daar dan ook enorm veel inspiratie uit. Aangezien ik zelf zo veel inspiratie haal uit al die creaties, hoop ik dat ik ook een bron van inspiratie kan zijn voor anderen. Daarnaast vergeet ik vaak wat ik al gemaakt heb, welke stof ik al gebruikt heb,… en zodoende leg ik met deze blog ook een mooi archief aan. 

Tot slot, nog enkele naaiweetjes over mezelf:

Mijn favoriete patronen:
  • Dames: Lorajurk, La Maison Victor
  • Kinderen: Wolf - de jumpsuit versie, Zonen09 (@ Sharon, please maak ook een versie van dit patroon voor tieners en volwassenen)
  • Mannen: Theo, Zonen09
Mijn favoriete stoffenwinkel: Madeline De Stoffenmadam, Lier 

Eerste naaicreatie ooit: Een rokje met elastiek (hangt ondertussen niet meer in de kast, wegens nauwelijks gedragen.

Mijn lievelingsblog: Nononsonsmoms

Ik naaide nog nooit: Een jumpsuit voor mezelf. Ook Jack van Zonen09 staat hoog op het verlanglijstje.

Ik werk graag met: rekbare, niet rafelende stoffen

Ik droom van: 
  • Mijn eigen naaihoekje in ons huis, waar mijn naaimachine gewoon permanent kan blijven staan. Momenteel zijn we ons huis aan het verbouwen, maar eens die verbouwingen achter de rug zijn (hopelijk tegen september 2018), ga ik die luxe hebben.
  • Een overlock. Die krijg ik als mijn doctoraat afgewerkt is (nog een jaartje langer wachten, ik moet klaar zijn met dat doctoraat tegen september 2019).
  • Een reis naar Zuid-Afrika (daar zijn absoluut nog geen concrete plannen voor).
Ik kijk uit naar: sew challenges, pattern testing, jullie reacties 😀 

Als er nog dingen zijn die jullie over mij willen weten, stuur dan gerust een mailtje! Ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden.


Naaisdrovje!
LeentjeReacties

Populaire posts van deze blog

Let's stick together: Say Hi!

Vakantie. Het thema voor mijn eerste Let's stick together ooit. Voor ik mama werd, deden we meestal een citytrip, zo eentje waarvan je vermoeider terugkwam dan je vertrokken was, want je moest toch alles gezien hebben he ;-). Maar nu ik mama ben (en dat ook nog eens combineer met een doctoraat én met verbouwingen) ben ik toe aan een luilekker vakantie: hele dagen hangen aan het zwembad, hopelijk nog eens tijd hebben om een boek te lezen, ijsjes eten en misschien kunnen we dan eventueel ook, als het écht moet, eens een (culturele) daguitstap maken.
Ik had meteen enkele naai-ideeën klaar voor deze Let's stick together die helemaal passen in onze luilekker vakantie: de palmbomen van SYAS liggen hier nog te wachten om omgetoverd te worden tot een Theo voor manlief, ik heb ook nog twee lapjes stof liggen voor zomerse kleedjes die ik graag mee wil nemen op vakantie, en ook voor G. staat er nog wel heel wat vakantie-materiaal op de naaiplanning.
Ik besloot om te starten met wat het…

Vilette, please

Zoals je in mijn vorig blogbericht kon lezen, legde ik mezelf het doel op om dit jaar nog minstens 10 meter stof op te naaien. Gelukkig volgde ik het voorbije weekend nog de Vilette workshop bij Madeline De Stoffenmadam en heb ik deze week drie dagen vakantie, én staat ook de kerstvakantie voor de deur. Dat er genaaid zal worden, dat staat als een paal boven water.


Terug naar de Vilette. Dat is dus een ideaal project als je snel veel stof op wil krijgen: 2 meter mantelstof en 1,4 meter voeringstof. De mantelstof kocht ik dus nog nieuw begin december (ze zit wel verrekend in die 60 meter stof uit de vorige blogpost). Ik zocht wel bewust een stof die paste bij een stofje uit mijn voorraad, dat ik lang geleden (ik denk ergens in 2013) kocht bij Den Boom in Lier. Toen vond ik dat stofje echt geweldig, maar ik vond niet onmiddellijk een geschikt project, en dus bleef dat stofje maar wat liggen. Tot nu. 

Hoewel ik al een heel aantal workshops bij Madeline de Stoffenmadam volgde, had ik nog…

Stik Belgique: Over toppers die ik nog nooit maakte

Stik Belgique. Hoe geweldig is dat concept?! Elke maandag van oktober organiseert Marjolein een blogtour, die onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers zet. En geef nu toe, we zijn hier toch verwend op dat vlak. Aangezien ik elke week zal deelnemen aan Stik Belgique, kan ik vijf verschillende patroonontwerpers in de bloemetjes zetten. Door het groot aanbod aan Belgisch talent, was die keuze nog moeilijker dan gedacht. Starten doe ik met La Maison Victor, misschien een voor de hand liggende keuze, maar het moet nu eenmaal gezegd worden, La Maison Victor patronen zijn gewoon top.


Ondertussen zijn er al meer dan 20 edities, en keer op keer maakt mijn hart een klein sprongetje bij het zien van al het moois dat er in dat magazine staat. Vind ik niets leuk voor mezelf, dan staat er zeker en vast iets in voor de zoon of voor manlief. En hoewel ik hier geen kleine meisje heb rondlopen om voor te naaien, vind ik die patronen voor kleine prinsessen ook geweldig.


Mijn eerste idee voor Stik …